Hayatımız boyunca farklı ortamlarda bulunuyor ve birçok insanla tanışıp, ilişkilerimizi geliştirmeye çalışıyoruz. Bu ilişkilerin iyi veya kötü olarak ilerlemesi ise kişinin iletişim becerileri, beden dili ve enerjisiyle şekilleniyor.
Girişken olmak bize daha güçlü iletişimler kurmak, kriz anlarının üstesinden kolayca gelmek ve stresi kontrol altına almak gibi birçok durumla başa çıkabilmemizi sağlar. Bu becerilerimize kimi zaman doğuştan sahip olabiliyorken kimi zaman ise çeşitli yöntemlerle geliştirebilmekteyiz. Belirli temel alışkanlıklar edinerek hayatınızı daha düzenli hale getirebilir, daha girişken olabilir ve çevrenizle etkili iletişimler kurabilirsiniz.
1) Yeni deneyimlere açık olmak
2) Negatiflerin yerini pozitiflere bırakmak
Öz farkındalığınızın bilincinde olmak, kişinin kendisinde eksik gördüğü yönünü keşfetmesine yol gösterir. Kişinin kendisini dürüst bir şekilde değerlendirebilmesi, sorun ile açıkça yüzleşebilme cesaretini kazanmasına ve bu sorunlara çeşitli doğru yanıtlar bulma arayışını beraberinde getirir. Bu eksikliklerle yüzleşme sürecinde kendinize olan inancınızı ve özsaygınızı kaybetmemeniz oldukça önem taşımakta. Kendinize karşı acımasız davranmayıp hassas ve dikkatli yaklaşım sergilemek olumlu sonuçlar elde etmenizi sağlayacak. Denemek, hata yapmaktan korkmamak, kendinizde beğenmediğiniz ve eleştirdiğiniz olumsuz durumlarda iyi yönlerinizi daha fazla düşünmeye çalışmak sizi tamamen değiştirecek özelliklerden bazıları. Beyninize kendinizle ilgili kodladığınız bazı olumsuz kelimeler, zamanla sizi öyle birisiymişsiniz gibi görmenize sebebiyet verir. Olaylar karşısında takındığınız tutumları, kendinize söylediğiniz kelimeleri daha dikkatli seçmeye ve hatalardan olumlu çıkarımlar elde etmeye çalışın. Hayatınızda yolunda giden şeylere yönelmek, beğendiğiniz yönlerinizin bilincinde olmak ve bu yönlerinizi takdir etmek, kendinize karşı daha olumlu tutumlar sağlamanızı destekleyecektir.